İSTANBUL VE ÇANAKKALE BOĞAZLARININ MUTLAK EGEMENLİĞİNİ VE KARADENİZ'DE BARIŞI SAĞLAYAN MONTRÖ BOĞAZLAR SÖZLEŞMESİNİN 88. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

20 Temmuz 1936’da Türkiye, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Yugoslavya, Fransa, İngiltere, Avustralya, Japonya ve Sovyetler Birliği tarafından imzalanan Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile, İstanbul ve Çanakkale Boğazlarından geçişlerin tüm kontrolü Türkiye'ye bırakılmıştır. Ulu Önder Atatürk'ün ileri görüşlülüğü, üstün analiz etme ve çözüm getirme yeteneği sayesinde, Boğazlar ve İstanbul bölgesinde Türk silahlı kuvvetleri tek yetkili askeri güç haline gelmiş ve kontrol Türkiye Cumhuriyeti’ne geçmiştir. Ülkemizin güvenliği açısından vazgeçilmez olan Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin önemini 88. Yıldönümünde çok daha iyi anlıyor, Ankara Barosu olarak bu uluslararası sözleşme hilafına yol açabilecek her türlü girişimin karşısında olduğumuzu kamuoyu ile paylaşırız.