ARABULUCULUK TEMEL EĞİTİMİ

Programın Amacı

Programın amacı, arabuluculuk faaliyetinin yürütülmesi için gerekli olan bilgi ve becerilerin kazandırılmasıdır.

Programın Öğrenim / Kazanım Hedefleri

Alternatif uyuşmazlık çözümleri, iletişim ve müzakere becerileri ile yöntemlerini geliştirmeyi öğrenme,

Görüşmek ve müzakerelerde bulunmak amacıyla tarafları bir araya getirme ve tarafların çözümlerini kendilerinin üretmesini sağlamak için aralarında iletişim sürecinin kurulmasını gerçekleştirme becerilerini kazanma,

Arabuluculuk ilke, esas ve usulleri ile ilgili mevzuat hakkında yeterli düzeyde bilgi edinme,

Arabuluculuk etik değerlerini öğrenme ve içselleştirmedir.

Kimler Katılabilir

Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu Yönetmeliği madde 32 gereğince hukuk fakültesi mezunu olan ve beş yıllık meslekî kıdem kazanmış (stajda geçen süreler dâhil edilir) kişiler arabulucu olabilmektedir.

Eğitim Kontenjanı

Eğitimler en az 17 katılımcı en fazla 30 katılımcı ile açılacaktır.

Eğitim Süresi

11 gün 84 saat

Eğitim Ücreti

10.000₺ (KDV Dâhildir)

Not: Arabuluculuk eğitimini tamamlayanların sicile kayıt olabilmeleri için bu Yönetmeliğe uygun olarak yapılacak yazılı sınavda başarılı olmaları zorunludur. Başarılı olanların sınav sonuçları, sicile kayıt işlemleri tamamlanıncaya kadar geçerliliğini korur. (Sınav takvimi Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı tarafından belirlenir.)

Eğitimler Ankara Barosu Eğitim Merkezi (ABEM-Ihlamur Sokak No:1 Kızılay/ANKARA)’nde yapılacaktır. Kesin kayıt yapılabilmesi için 10.000₺ (KDV Dahil) eğitim ücretinin Hesap Adı: TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Uyuşmazlık Çözüm Merkezi IBAN No: TR 730001000760945183195002 numaralı hesabına yatırılması, açıklamaya “Adı Soyadı, T.C. Kimlik No ve ….Grup Temel Eğitim” yazılması gerekmektedir. Ödemeyi tamamladıktan sonra kesin kayıt başvuru formunun mutlaka doldurulması gerekmektedir. Eğitimler en az 17 katılımcı ile açılacaktır.

6.Grup (hafta içi) Eğitim Programı İçin TIKLAYINIZ

6.Grup (hafta içi) Kesin Kayıt Başvuru Formu İçin TIKLAYINIZ