ANKARA BAROSU'NDAN MALİYE BAKANLIĞI'NA ZİYARET

Ankara Barosu Başkanı Av. Mustafa KÖROĞLU, sayman Avukat N. Çınar İNAL, Vergi ve İdare Hukuku Kurulu Başkanı Avukat Çağrı ÜNSAL ve Av. Dr. Hasan ORAL'ın yer aldığı heyetle beraber Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı İlhan Hatipoğlu’nu ziyaret etti.

Ziyarette;

Birikmiş Adli Yardım Ödemesi borçlarının toplu olarak ödenmesi için başlatılan çalışmaların sürecinin hızlandırılması,

Kamu Avukatlarının talep ve sorunları,

Avukatlık hizmetlerinde indirimli KDV oranı uygulamasının kapsamının genişletilmiş ve kapsama öncelikle CMK kapsamında verilen zorunlu müdafilik hizmetinin alınması,

Kamu kurumlarınca ödenecek vekalet ücretleri için, hukuka aykırı olarak ödeme öncesinde makbuz istenmesi uygulamasından vazgeçilmesi ve bu durumdaki ödemelerin geç yapılmaması,

Tahsilat genel tebliğinde yapılan değişiklik ile vergi borcu yoktur yazısının aranması,

Avukatlık hizmetlerinde hasılat takibi düzenlemesinden vazgeçilmesi,

Vergi incelemelerinde yaşanan sorunlar,

Kamu kurumlarının muhtasar beyannamesi vermemesi sonucu stopaj yoluyla kesilen gelir vergilerinin Vergi Dairelerince görülmemesi  nedeniyle mali yıl sonlarında, tahsil edilmiş vekalet ücretlerinin stopaj yoluyla kesilen gelir vergisinin ilgili Vergi Dairesi tarafından araştırılmamasının yarattığı uygulama sorunları ve bunlara ilişkin çözüm önerilerimiz görüşüldü.