TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANLIĞININ 09.08.2024 TARİH, 2024/45 SAYILI VE TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ AVUKATLIK REKLAM YASAĞI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK‘İN YAYIMI HAKKINDA DUYURUSU

Ankara, 09.08.2024

BARO BAŞKANLIĞI

………………………

DUYURU NO:2024/45

Konu : Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Reklam Yasağı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ‘in Yayımı Hakkında

İlgi:
a-
Birliğimizin 07.03.2022 günlü 2022/18 sayılı duyurusu

b- Birliğimizin 18.10.2023 günlü 2023/75 sayılı duyurusu

c- Birliğimizin 04.12.2023 günlü 2023/85 sayılı duyurusu

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Yönetim Kurulumuzun 04-05/03/2022 günlü toplantısında, 1136 sayılı Kanunun 55. maddesi uyarınca Birliğimize verilen görevleri arasında bulunan “Yukarıdaki yasaklara ilişkin esaslar Türkiye Barolar Birliğince düzenlenecek yönetmelikle belirlenir.” görevi çerçevesinde Reklam Yasağı Yönetmeliği’nin mesleğin güncel ihtiyaçları doğrultusunda yeniden belirlenmesi kararı alındığı ilgi (a) kayıtlı duyurumuzda iletilmişti.

İlgi (b) de kayıtlı duyurumuzda günümüz ihtiyaçlarına yeterli cevabı vermediği dikkate alınarak günümüz koşulları ile gelinen sosyal ve teknolojik aşamalar da gözetilmek suretiyle avukatlık mesleğinin kamu hizmeti niteliğine sahip çıkma ihtiyacının artması ve yürürlükteki mevzuatın uygulanması olanağının artırılması amacıyla hazırlanan Türkiye Barolar Birliği Reklam Yasağı Yönetmeliği değişikliği çalışması ile Türkiye Barolar Birliği Meslek Kuralları’nda, çalışmanın ilgili kısımlarının ele alınarak paralel düzenlemelerin gerçekleştirilmesi ihtiyacından doğan Meslek Kuralları’nın 7., 8. ve 12. maddelerine dair değişiklik önerisi bilgilerinize sunulmuştu.

03-04 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirilen Türkiye Barolar Birliği 13. Olağanüstü Genel Kurulu’nda 7. gündem maddesi olarak görüşülen “Türkiye Barolar Birliği Meslek Kuralları Değişiklik Önerisi” bir kısım maddelerinde Genel Kurul delegelerinin değerlendirmeleriyle ortaya konan katkılar ile değişikliğe gidilmek suretiyle kabul edildiği ilgi (c)de kayıtlı duyurumuzda belirtilmişti.

Gelinen aşamada “Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Reklam Yasağı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” 09.08.2024 tarihli (bugün) 32687 sayılı Resmî Gazete’de https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/08/20240809-1.htm yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Karşılaştırma Cetvelinin bir örneği ilişikte sunulmuş olup Baronuz mensubu meslektaşlarınıza duyurulmasını  dilerim.

Saygılarımla,

Avukat R. Erinç SAĞKAN