MESLEKTAŞIMIZ AV. BELEN NESİL COŞĞUN 15 HAZİRAN 2023’TE ACIMASIZCA KATLEDİLDİ

Meslektaşımız Av. Belen Nesil Coşğun 15 Haziran 2023’te acımasızca katledildi.

Soruşturmaya Ankara Barosu olarak ilk anında dahil olmamız, titizlikle tüm sürecin takipçisi olmamız ve yargı mercileri ile yakın çalışmamız sonucunda her ne kadar katil zanlısı olaya intihar süsü vererek, meslektaşımız Av. Belen Nesil Coşğun’un intihar ettiğini ileri sürse ve süreç boyunca meslektaşımızı suçlayıcı ifadeler kullanmış olsa da, failin kendini kurtarmaya yönelik tüm savunmalarının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkmıştır. 

Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında Mahkeme, failin suçtan kurtulmaya yönelik savunmalarına itibar etmemiş ve sanığın, kadına karşı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetmiş, verilen cezaya herhangi bir indirim uygulamamıştır. 

Ancak, toplum olarak amacımız kadınların haklarının onlar öldürüldükten sonra verildiği değil, kadınların özgürce yaşadığı, yaşarken ayrımcılığa uğramadığı, kadın ve kadına ilişkin her konunun gündeme polemik malzemesi edilmediği ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı bir toplum inşa etmek olmalıdır. 

Ankara Barosu olarak her zaman olduğu gibi hayattan koparılan kadınların faillerinin en ağır cezayı alması için süreçlerin takipçisi olacağız ve kadınların öldürülmediği bir gelecek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Meslektaşımızı kaybetmenin acısını hala içimizde hissederken, kadın dayanışmasının her zamankinden daha önemli olduğu bugün, bir kez daha haykırıyoruz. 

Kadın Dayanışması Yaşatır

İstanbul Sözleşmesi Yaşatır