68. ULUSLARARASI AVUKATLAR BİRLİĞİ (UIA) KONGRESİ

1927 yılında kurulan Uluslararası Avukatlar Birliği (Union Internationale des Avocats - UIA), hukuk mesleği için küresel ve çok kültürlü bir organizasyondur. UIA, bireysel ve kolektif üyeleri (barolar, avukat federasyonları ve örgütleri) aracılığıyla dünya çapında yaklaşık iki milyon avukata ulaşmaktadır. Mesleki gelişimi ve uluslararası bilgi ve fikir alışverişini teşvik etmektedir ve hukukun üstünlüğünü savunmaktadır. Özellikle avukatların bağımsızlığı ve özgürlüğünü korumakta ve üyeler arasında dostluk, meslektaşlık ve ağ kurma fırsatlarına vurgu yapmaktadır.
68. UIA Kongresi, 30 Ekim - 3 Kasım 2024 tarihleri arasında Paris, Fransa’da gerçekleştirilecektir. Bu prestijli etkinlik, uluslararası hukuk camiasının önde gelen temsilcilerini bir araya getirerek, avukatlar için mesleki gelişim, bilgi alışverişi ve uluslararası ağ oluşturma fırsatları sunmaktadır. Ankara Barosu, bu kongreye katılımın avukatlara sağlayacağı çeşitli avantajlara dikkat çekmeyi önemsemektedir.
*Uluslararası hukuk ağına erişim sağlamaktadır: UIA, 110'dan fazla ülkeden avukatı bir araya getirerek, farklı hukuk sistemlerinin karşılaştırmalı olarak incelenmesine ve yeni iş birliği imkânlarının doğmasına olanak tanımaktadır. Bu etkinlik, uluslararası müvekkillerle çalışma alanını genişletmek isteyen avukatlar için benzersiz bir platform sağlamaktadır.
*Güncel hukuki bilgi ve mesleki gelişim imkânı tanımaktadır. Kongredeki oturumlar, hukuk dünyasındaki en güncel gelişmeleri ve hukuki meseleleri detaylı şekilde ele alacaktır. Katılımcılar, uluslararası alanda uzmanlaşmış avukatlarla bilgi paylaşımında bulunarak, mesleki bilgi ve becerilerini geliştirme fırsatı elde edecek ve pratiklerine farklı perspektifler kazandıracaklardır.
*Kültürel ve sosyal etkinlikler düzenlemektedir: Paris’te düzenlenecek bu kongre, mesleki bilgi aktarımının ötesinde, seçkin sosyal etkinliklerle zenginleştirilecek olup, şehrin tarihi ve kültürel dokusu katılımcılara farklı bir deneyim sunacaktır. Bu etkinlikler, meslektaşlar arasında dostane ilişkilerin kurulmasına ve mevcut ağların güçlendirilmesine imkân verecektir.
*Güçlü bağlar ve gelecek fırsatları sunmaktadır: UIA, hukuk camiasında daha geniş bir rol üstlenmek isteyen avukatlara uzun vadeli iş birliği ve kariyer gelişimi fırsatları sunmaktadır. Bu etkinlik, meslektaşların küresel hukuk sahnesinde daha etkin bir şekilde yer almalarını sağlayacak kapılar açmaktadır.
KONGRE PROGRAMI
Gün
Etkinlik
30 Ekim Çarşamba
-Genel Kurul
-Bölgesel Forumlar
-Açılış Töreni
31 Ekim Perşembe
-Ana Tema 1: Yapay zekâ düzenlenmeli mi ve düzenlenebilir mi?
-Uluslararası Baro Liderleri Senatosu

35 yaş altı avukatlar
1.700 Euro
1.850 Euro

Ankara Barosu, bu kongrenin meslektaşlarımıza uluslararası hukuk camiasında daha güçlü bir konum elde etme fırsatı sunacağına inanmaktadır ve ilgili tüm meslektaşları kongreye davet etmektedir.