duruşma takip

ANKARA BAROSU’NDAN AVUKATLARIN DURUŞMA SORUNUNA ‘AKILLI’ ÇÖZÜM

Avukatların duruşma bilgilerini akıllı cep telefonlarından izleyebilmelerini sağlamak amacıyla harekete geçen Ankara Barosu Başkanlığı, mAV-i adıyla bir duruşma takip sistemi geliştirdi. Adalet Bakanlığı ile bir protokol imzalayarak sistemin Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’yle (UYAP) uyumlu çalışmasını sağlayan Ankara Barosu Başkanlığı, sistemi üyelerinin kullanımına sundu.

Ankara Barosu’na üye avukatlar, mAV-i’yi akıllı telefonlarına ücretsiz olarak kurduktan sonra kimlik numarası, sicil numarası ve kendilerine kısa mesaj yoluyla gönderilecek kişisel şifreleriyle sisteme giriş yapabilecekler.

Avukatlar, vekili oldukları tüm davaların duruşma bilgilerini mAV-i’den aylık, günlük ve anlık olarak takip edebilecekler. Duruşmalara ait mahkeme, dosya numarası, tarih ve saat bilgilerini cep telefonlarının ekranında görebilecekler.

Avukatların vekili oldukları davalara ilişkin aylık duruşma bilgileri, mAV-i’nin ‘Ajandam’ bölümüne otomatik olarak yansıyacak. Avukatlar, gün içerisinde farklı mahkemelerdeki duruşmalarına ilişkin bilgileri de tek ekranda görüntüleyebilecekler.

Mahkemelerin listesindeki duruşmalardan hangilerinin tamamlandığını, o an hangisinin devam etmekte olduğunu ve sıra bekleyen duruşmaları kolaylıkla takip edebilecekler. Kendi duruşmalarının ne kadar süre sonra başlayacağı bilgisine yaklaşık olarak sahip olabilecekler.

Duruşmalarının bulunduğu mahkeme kalemlerinin iletişim ve bina bilgilerine ulaşabilecekler. Ayrıca mAV-i’nin ‘duruşma alarmını’ kurarak ya da ‘robot arama’ seçeneğini kullanarak sistemin duruşmalarını hatırlatmasını sağlayabilecekler. Ankara Barosu Levhası’na kayıtlı meslektaşlarının iletişim bilgilerine ve Ankara Barosu’nun yayınladığı haber ve duyurulara da cep telefonlarından ulaşabilecekler.