UZAY HUKUKUNDA GÜNCEL GELİŞMELER ATÖLYE ÇALIŞMASI YAPILDI

Ankara Barosu Hava ve Uzay Hukuku Kurulu tarafından 6 Eylül 2019 günü Ankara Barosu Eğitim Merkezinde düzenlenen ve Eskişehir Barosu Avukatlarından Sayın Av. M. Serhat KAŞIKARA'yı konuşmacı olarak misafir ettiğimiz "Uzay Hukukunda Güncel Gelişmeler" konulu atölye çalışması yürütülmüştür.
Bu çalışmada uluslararası sahadaki uzay çalışmaları ile uluslararası havacılık sahasında yapılan bu çalışmalara Türkiye'nin katılım ve katkısının ne aşamada olduğuna değinilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti olarak ilk kez İstanbul’da ev sahipliği yapacağımız, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü, Türkiye Uzay Ajansı ve Asya-Pasifik Uzay İşbirliği Örgütü (APSCO) ortak organizasyonuyla ve İstanbul Teknik Üniversitesinin (İTÜ) desteğiyle, 23-26 Eylül 2019 tarihlerindeki “Birleşmiş Milletler Uzay Hukuku ve Politikası Konferansı” 'na Baromuzu temsilen Hava ve Uzay Hukuku Kurulu Başkanı Av. Gülşah YILDIRIM katılacaktır.