“Başarı, tüm ulusun azim ve inancıyla çabasını birleştirmesi sonucu kazanılabilir.”(Mustafa Kemal Atatürk)Bugün ülkemizin varlığının ve bağımsızlığımızın güvencesi ve tapusu olan Lozan Barış Antlaşması’nın 97. yıl dönümüdür.Hürriyet uğruna “Ya İstiklal ya Ölüm” inancıyla emperyalistlere boyun eğdirmiş olan Türk Milleti, bağımsız bir devlet olma yolunda diplomatik en büyük başarıyı Lozan Barış Antlaşması ile sağlamıştır. Çünkü imza atılan bu antlaşmayla Türkiye Cumhuriyeti, dünya devletleri ile eşit haklara sahip ve kendi egemenliğini inşa etmiş olup, dünya tarafından resmi olarak tanınmıştır.Ankara Barosu olarak Lozan Barış Antlaşması’nın 97. yıl dönümünü kutluyoruz. Milletimizin bağımsızlığı ve gelecek güzel günleri için azim, inanç, büyük çabayla mücadele vermiş kuruluş ve kurtuluşun mimarlarını başta Mustafa Kemal Atatürk ve bu antlaşmaya imza atan İsmet İnönü olmak üzere saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.