Cinayetin, şiddetin, tacizin ve tecavüzün artık mağdur seçmeyip kendinden zayıf olan her canlıyı hedef aldığı ilk andan bu yana, bu topraklar üzerinde acı çekme yetisine sahip olan her canlı tehlike altındadır. Ankara’da bir yavru köpeğe tecavüz eden ve onu “tecavüz ederek” öldürdüğü belirtilen şahsın adaletin önünde hak ettiği cezayı bulması için vahşetin haber alındığı ilk andan itibaren Baromuz Hayvan Hakları Kurulu, Esat Karakolu’nda yasal süreci takip etmeye başlamış olup suçlular hak ettiği cezayı alana kadar da takipçisi olmaya devam edecektir.Bu kan donduran olay vesilesiyle tekrar belirtmek isteriz ki, sahipli/sahipsiz hayvan ayrımı yapılmadan hayvana karşı şiddet ve tecavüz ivedilikle suç kapsamına alınmalıdır. Hayvanların öldürüldükleri, işkence görüp tecavüze uğradıkları ancak bir yandan da “mal” muamelesi görüp katil ve tecavüzcülerinin serbestçe dolaştığı bir toplumda hiç kimse güvende değildir. Hayvan Hakları Kanunu sadece hayvanları ilgilendiren bir düzenleme değil toplum vicdanını bizzat Meclis’te ve hukuk düzeninde cisimleştirecek yasanın kendisidir. Vahşet haberlerinin eksilmediği ülkemizde halen çıkarılmaması ise toplum vicdanının yasa koyucu tarafından inatla görmezden gelindiğinin kendinden menkul delilidir. Kamuoyuna saygı ile arz olunur.