GÖRME ENGELLİ MESLEKTAŞLARIMIZIN KOLLUK BİRİMLERİNDE VEKİL/MÜDAFİİ GÖREVİNİ YERİNE GETİRİRKEN YANINDA ÜÇÜNCÜ KİŞİ BULUNDURMAYA ZORLANAMAYACAĞI HUSUSUNDA EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN GÖRÜŞÜ

Görme engelli meslektaşlarımızın kolluk birimlerinde vekil/müdafii görevini yerine getirirken yaşadığı sorunlar sebebiyle Baromuzca Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yapılan başvuru doğrultusunda;

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 81 il Emniyet Müdürlüğüne “1136 sayılı Kanun gereği müvekkilin sırrını saklama yükümlülüğü olan görme engelli avukatın talebi/rızası olmaksızın yanında üçüncü kişi bulundurması konusunda zorlanamayacağı, yetkili olduğu dosya ile sınırlı kalmak kaydıyla belgelerin dijitalden gönderilmesi hususunda ise hukuken bir engel bulunmamakla birlikte, soruşturmadan birinci derece sorumlu olan Cumhuriyet Savcısına bilgi verilmesi ve Cumhuriyet Savcısının talimatına göre işlem tesis edilmesi gerektiği” bildirilmiştir.

Meslektaşlarımıza saygı ile duyurulur.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yazısına buradan ulaşabilirsiniz.