Avukat Meslektaşlarımızın kısa süreli çalışma ödeneğinden faydalanabilmesi için birkaç adımda yapılması gerekenler; • Başvurucunun ilk olarak İşkur işveren kaydını oluşturması gerekmektedir. Anılan işlem iskur.gov.tr internet adresinden gerçekleştirilebilmektedir. • Avukat meslektaşlarımız, iskur.gov.tr internet adresinden öncelikle Kısa Çalışma Ödeneği Genel Bilgileri inceleyerek bu sayfadan ulaşabilecekleri Kısa Çalışma Talep Formu ve Kısa Çalışma İşçi Listesini eksiksiz doldurarak, işlerini durdurduklarına dair evrakları başvuru evraklarına eklemelidir. ( icra işlemlerinin durdurulduğuna ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, yasal sürelerin durdurulduğuna dair kanun metni, vergi levhası ) bağlı bulundukları İşkur ilçe e-posta dresine eksiksiz bir şekilde gönderilmesi gerekmektedir• SGK’ya “18” koduyla tarih belirtilerek eksik çalışma yapıldığı işlerin durdurulduğu bildirilmelidir.• Meslektaşlarımızın kısa süreli çalışma ödeneğinden faydalanabilmeleri için, 7226 sayılı  bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanunun  41. Maddesinin 2. Bendinde yer alan 4857 kanun 25/2 maddesi kapsamındaki sebepler hariç olmak üzere işçi çıkarılmaması gerektiğini önemle hatırlatırız.Meslektaşlarımıza saygılarımızla duyurulur.