DUYURU

İstanbul barosuna kayıtlı meslektaşlarımız Av. Savaş Baş ve Av. Necati Çakmak Ankara’da görevlerini ifa ederken haciz mahalinde bıçaklı saldırıya uğramışlardır. Yaşanan saldırı sonucunda Av. Savaş Baş yaralanmış olup Ankara Şehir Hastanesinde 4 saat süren ve 3 ayrı cerrahi operasyonun yapıldığı müdahalenin ardından ameliyattan çıkmış ve yoğun bakım ünitesine alınmıştır. Saldırgan gözaltında olup, meslektaşımızın sağlık süreci ve yürütülen savcılık soruşturması Ankara Barosu Yönetim Kurulu ve Avukat Hakları Merkezi tarafından yakından takip edilmekte olup, gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır. Mesleğimize ve meslektaşlarımıza dönük saldırılar kimden gelirse gelsin en sert tutumu alacağımızı bildirir, avukata yönelen şiddetin vatandaşın hak arama özgürlüğüne yapıldığını tekrar ifade ederiz.