ALADAĞ İÇİN ADALET!

Adana’nın Aladağ ilçesindeki yurt yangınında 11’i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği davada karar duruşması, 4 Temmuz 2019 Perşembe günü, Kozan  Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Dernek başkan ve üyeleri hakkında bilinçli taksirle birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermekten 8 ile 12 yıl arasında değişen sürelerde hapis cezalarına hükmedildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü ve diğer denetimle sorumlu kamu görevlisi sanıklar yönünden görevi kötüye kullanma suçundan cezalandırılmalarına ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.
Duruşmaya, Ankara Barosu adına Ankara Barosu Başkanı Av. R. Erinç Sağkan ile Av. Umut Bülbül ve Av. Burak Sabuncu  katıldı.
Duruşma esnasında ve karar sonrası adliye önünde açıklama yapan Ankara Barosu Başkanı Sağkan “Devletin sosyal devlet olma sorumluluğunu yerine getirmediği ve fırsat eşitliğini sağlamadığı noktalarda yoksul çocuklar cemaatlerin kucağına itiliyor, burada yurt işletmecisi derneğin başkan ve yöneticileri kadar uzun yıllar kaçak olarak işletilmesine ve denetlemelerde her türlü usulsüzlüğüne göz yumulmasına sebebiyet veren ilçe milli eğitim müdürü ve denetlemeden sorumlu diğer kamu görevlilerinin de aynı oranda sorumluluğu bulunmaktadır. Zira görevlerini nitelikli ve etkin şekilde yapmamaları, ki bu husus Mahkemenin de kabulündedir, bu faciayı da peşinde getirmiştir. Haliyle bu olayda görevin gereğinin yerine getirilmemesi ile çıkan yangın arasında illiyet bağı bulunduğu açık olup, bu kişiler hakkında sadece görevi kötüye kullanmaktan ceza verilmesi ne hukuka uyar ne de vicdana sığar. Başka canlar yanmasın diye bu mücadeleyi yürüten başta evlatlarını kaybeden cesur aileler ve hak savunucusu meslektaşlarım olmak üzere herkese hem bir vatandaş olarak hem de Ankara Barosu adına teşekkür ediyorum." dedi.