ADALET NÖBETİ ANADOLU’DA DEVAM EDİYOR!

İstanbul Çağlayan'da başlayan ve 85 hafta süren Adalet Nöbeti Anadolu’da devam ediyor. İzmir Barosu’nun düzenlediği ikinci nöbet, İzmir Bayraklı Adliyesi'nden İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'ne yapılan yürüyüşle başladı. Nöbet, İzmir Bölge Adliye Mahkemesinde tutuldu. "Adalet Nöbeti"ne, Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyesi Av. Burcu Mine Gargın, birçok baro başkanı ve barolardan gelen temsilciler ile birlikte katıldı.

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi önünde tutulan nöbette konuşan Av. Burcu Mine Gargın, bu nöbete katkı saglamaktan ve Ankara Barosu’nu temsil etmekten dolayı onur duydugunu belirtti. “Adalet Nöbeti’nin barolarca devam ettiriliyor olması üzerimizdeki cübbenin verdiği görevden kaynaklıdır." diye konuşan Gargın, Adalet Nöbeti’nin, şu an açlık grevinde olan, çok uzun süredir tutsak bulunan meslektaşlarımızın yanısıra işçi ve kadın cinayetleri ile çocuk istismarlarının durdurulması, basın özgürlüğünün sağlanarak, tutsak olan akademisyenler ve gazetecilerin adil yargılanmaları için tutulduğunu ve nöbetin, kamu hizmeti görevini yapan avukatlar ve meslek kuruluşlarınca da sürdürülmesinin önemi üzerinde durdu. Av. Burcu Mine Gargın, bu mücadelenin her bir yurttaşamızın adalete ulaşıncaya kadar yılmadan ve durmadan sürdürüleceğini ifade etti.