ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ VE SAĞLIKLI BİR ÇEVRE İÇİN GIDA MÜHENDİSİ DR. BÜLENT ŞIK'IN YANINDAYIZ!

Gıdalar ve suda kanserojen etkilere sebep olan ve çevre kirliliğine yönelik araştırmayı tüm bir toplumun sağılığı ve çocuklarımızın geleceği için kamuoyuna paylaştığı için yasaklı ve gizli bilgileri açıklama ve temin etme suçlamalarıyla hakkında 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan bilim insanı Gıda Mühendisi Yrd. Doç. Dr. Bülent Şık'ın, İstanbul Adliyesi 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 7 Şubat 2019 Perşembe günü görülen duruşmasında, Ankara Barosu Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Yönetim Kurulu üyelerinden Av. Özgen Hindistan ve Av. Meltem Akyol ile çok sayıda Baro Başkanı Şık'ın beraatinin istemine ilişkin müdafii olarak katılarak derhal beraat kararı verilmesi gerektiğini savundu. Ankara Baro Başkanı Sağkan, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin barolara insan haklarını savunmayı bir hak ve sorumluluk olarak verdiğini vurgulayarak, 1 milyon 300 bin çocuğun sağlıklı bir çevrede yaşaması gerektiğini savunduğunu ifade ederek sanığın avukatı olduğunu söyledi. Çevreyi korumak çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşın ödevi olduğunu hatırlatan Sağkan, " Ne şikayet dilekçesinde ne de iddianamede, haberin içeriğinde yer alan bilgilerin gerçeğe aykırı olduğunu belirten bir ifade vardır. Bu haber ihbar kabul edilerek Sağlık Bakanlığınca ne işlem yapıldığının, bu araştırmanın sonuçlarının ne olduğunun sorulması gerekirdi. Bunları yazan sanık açısından derhal beraat kararı verilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.