DUYURU

Ankara Barosu, 24 Haziranda yapılacak olan erken seçime ilişkin sandık güvenliğini sağlamaya dönük sadece Ankara'da değil tüm illerde, tüm baroları ve sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirme noktasında seferberlik başlatacak.

Ankara Barosu,  "sensizolmaz" hareketi ile uyum halinde hareket edeceklerini belirterek, seçimlerin şaibeden uzak güvenilir yapılmasına dönük ‘Her Okula Bir Avukat’ projesini ‘ortak gerçekleştirecek.

Ankara Barosu ve 'sensizolmaz'  gönüllüleri tarafından seçimin güvenilir bir ortamda yapılmasına ilişkin gönüllü avukatların eğitimi ile görev alacakları sandık bölgeleri tanımlanıp, seçimde sandıkların avukatlar tarafından denetime tabi olacağı hedefleniyor.

"Sensizolmaz" hareketi kendisini "Biz Kimiz" başlıklı yazılarında şöyle tanımlıyor:

“Biz, Türkiye’nin huzurunu, barış ve bütünlüğünü düşünen, umursayan vatandaşlarız.
Her bir bireyin değerli olduğuna inanan, halkçılıkla hareket eden, sosyal ya da kültürel farklılıkları gözetmeksizin insanlara ‘Sana ihtiyacımız var, seninle daha güçlüyüz’ diyebilen gönüllüleriz biz...
Kararlıyız ve beraber olduğumuz zaman daha güçlü olduğumuzun farkındayız.
Herkesin değerinin ve emeğinin çok büyük fark yarattığının bilincindeyiz.
Oy kullanmanın öneminden, gençlerin spora yüreklendirilmesine, ifade özgürlüğünden, kıyafet özgürlüğüne kadar her konuda ilerici yaklaşımları benimsiyoruz.
Şikâyet etmeden emek vereceğiz.
Aydınlık bir gelecek için çalışan Sensiz Olmaz Gönüllüleri’yiz...”