AV. SÜLEYMAN GÜNDOĞDU’YA FİİLİ SALDIRIDA BULUNAN SALDIRGAN TUTUKLANDI

Baromuza kayıtlı meslektaşımız Av. Süleyman Gündoğdu, 12 Temmuz 2017 tarihinde yapılan haciz işlemi sırasında fiili saldırıya uğramıştır.

Saldırının öğrenilmesi ile birlikte Avukat Hakları Merkezi olarak, karakol aşamasından itibaren meslektaşımızın yanında yer aldık.

Şüpheli, aynı gün gözaltına alınarak C. Savcısı’nın “tutuklama” talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmiştir.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklama talebi reddedilmiş ve adli kontrol şartı ile şüpheli serbest bırakılmıştır.

Avukat Hakları Merkezi olarak, Sulh Ceza Hakimliği kararına karşı itiraz edilmesi ve şüphelinin tutuklanmasının talep edilmesi için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan talepçi olunmuştur.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca talebimiz haklı bulunarak Sulh Ceza Hakimliği kararına itiraz edilmiştir.

İtiraza bakmaya yetkili Sulh Ceza Hakimliği’nce itiraz kabul edilerek şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartılmıştır.

04/08/2017 tarihinde şüpheli, tekrar çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanmıştır.

Bu vesile ile saldırıya uğrayan meslektaşımız Av. Süleyman Gündoğdu’ya bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz ve avukatlara yönelik saldırıların cezasız bırakılmayacağının bilinmesi gerektiğini bir kez daha yineliyoruz.

Saygılarımızla.

ANKARA BAROSU AVUKAT HAKLARI MERKEZİ