Ankara Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü kapsamında Anıtkabir’e ziyaret gerçekleştirdi.

Anıtkabir ziyaretine, Ankara Barosu Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Başkan Yardımcısı Av. Kemal Koranel, Genel Sekreteri Av. Hava Orhon, Saymanı Av. Zafer Doğan Bilgin ile Yönetim Kurulu üyelerinden Av. Özgen Hindistan, Av. Çağrı Eryılmaz, Av. Burcu Mine Gargın, Av. Cem Aksu ve meslektaşlarımız katıldı.
Ankara Barosu adına Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk sunup saygı duruşunda bulunan Ankara Barosu Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Anıtkabir Özel Defteri’ne yazı yazıp, imzaladı. Sağkan, Anıtkabir Özel Defteri’ne şu satırları ekledi: “Aziz Atatürk,

Bizler, üzerimizdeki cübbeden, kula kul değil birey olmaya kadar sahip olduğumuz her şey için tam da 5 Nisan Avukatlar Günü’nde sana şükranlarını sunmak için huzurunda olmaktan onur duyan Ankara Barosu avukatlarıyız.

Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmişken bugün ayni aziz vatanın üzerinde kök salan her ağaç, çağlayan her nehir, uçsuz bucaksız mavilikler ve her doğan günde daha da derinleşen mücadele azmimiz senin eserindir.

“Adalet Mülkün Temelidir” yazılan her mahkeme salonu ve eşitliğin, hakkaniyetin, adaletin, bağımsız yargının ve insan onurunun öğretildiği her hukuk fakültesi salonu senin eserindir.

Bizler bugün eserine sahip çıkmak için cübbelerini yeri geldiğinde barınak, yer geldiğinde yıkılması mümkün olmayan çatı, yeri geldiğinde de tahakkümün karşısında kalkan yapan çocuklarınız.

Kadınların, çocukların, ağaçların, ormanların ve adalete susayan kim varsa onun yanında eserine sahip çıkmak için önce sana, sonrasında mesleğimize ettiğimiz yeminle her gün o cübbeyi giyiyoruz. Çünkü biliyoruz ki, Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir.

Yoktan var ettiğin ve yetmeyip bir Anka kuşu misali küllerinden yeniden doğurduğun bu ülkede, geleceği emanet ettiğin bizler, mirasına sahip çıkıyoruz. İlelebet payidar kalacak Cumhuriyet’te; hiçbir tahakküme boyun eğmeden hukuk ve adalet uğruna bir ömür boyu mücadele edeceğiz. Kılavuzumuz, pusulamız, güneşimiz senin ilkelerindir.
Umudu ve cesareti Selanikli bir yetimin mavi gözlerinden alan biz Ankara Barosu avukatları; korkmadan, yılmadan Cumhuriyet için durmadan çalışacağımıza, mesleğimizin kutlu yemini gibi bir kez daha söz veriyoruz.”