BASIN AÇIKLAMASI

MERSİN BAROSU BAŞKANI AV. ALİ ER’İ SEBEP OLDUĞU TALİHSİZ OLAYI TAMİR ETMEK İÇİN GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ

Mersin Barosu tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte yaşanan olay, vicdan sahibi herkes gibi biz avukatları da derinden yaraladı.

Mersin Barosu Başkanı Av. Ali Er’in, Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuk Komisyonu tarafından (TÜBAKKOM) Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla hazırladığı basın açıklamasının okunmasına ‘hayır’ kelimesi büyük harflerle yazıldığı için izin vermemesini ve bu nedenle Kadın Sorunları Merkezi üyeliğinden istifa edeceklerini açıklayan meslektaşımız Av. Şilan Türk’ü kürsüden iterek uzaklaştırmasını üzülerek izledik.

Avukatlık Kanunu’nun 76. maddesi, barolara ‘insan haklarını savunma ve koruma’ görevi vermiştir. Düşünce ve ifade özgürlüğü, Anayasa tarafından güvence altına alınmış en temel insan haklarından biridir.

Kadın meslektaşlarımızın düşünce ve ifade özgürlüğünün, insan haklarını savunmakla ve korumakla görevli bir baronun bizzat başkanı tarafından ve üstelik zor kullanılarak kısıtlanmasını, asla kabul etmiyoruz.

Ankara Barosu olarak, Mersin Barosu Başkanı Av. Ali Er’in asıl amacının bu olmadığına inanmak istiyoruz.

Zor ve kritik günlerden geçen Türkiye’nin, bu süreçte avukatların ve baroların yol göstericiliğine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğunu anımsatarak Mersin Barosu’nda yaşanan talihsiz olayın tüm taraflarını sağduyuya davet ediyoruz.

Ve meslektaşımız Sayın Av. Ali Er’i, sebep olduğu talihsiz olayı tamir etmek için göreve çağırıyoruz.

ANKARA BAROSU BAŞKANLIĞI