BASIN AÇIKLAMASI

AV. BAYRAM YÜKSEKKAYA’YA YÖNELİK SİLAHLI SALDIRIYI KINIYORUZ

Adana Barosu’na kayıtlı meslektaşımız Av. Bayram Yüksekkaya, 8 Mart 2017 Çarşamba günü Baraj Yolu’ndaki bürosuna gireceği sırada silahlı saldırıya uğradı. Av. Bayram Yüksekkaya, kimliği belirsiz bir saldırganın tabancasından çıkan mermilerle ayaklarından yaralandı.

Ankara Barosu olarak, değerli meslektaşımız Bayram Yüksekkaya’ya, ailesine, yakınlarına ve Adana Barosu’na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Kamu görevi yapan avukatlara yönelik sözlü, fiili ve silahlı saldırılar, ne yazık ki kaygı verici boyutlara ulaşmıştır.

Unutulmamalıdır ki avukatlar, müdafi olarak katıldıkları davalara konu olan uyuşmazlıkların tarafı değildir. Avukatlara, baktıkları dosyalarla özdeşleştirilerek yapılan sözlü, fili ve silahlı saldırılar asla kabul edilemez.

Yargının vazgeçilmez bir parçası olan avukatlara sıkılan kurşunlar, yargıya sıkılmış demektir.

Av. Bayram Yüksekkaya’yı yaralayan silahlı saldırganın biran önce yakalanarak adalete teslim edilmesini bekliyor ve saldırıya ilişkin hukuki sürecin takipçisi olacağımızı meslektaşlarımızın ve kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.

ANKARA BAROSU BAŞKANLIĞI