ANKARA BAROSU’NU SUSTURAMAYACAKSINIZ

Ankara Barosu olarak, 46 demokratik kitle örgütüyle birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda görüşmeye başlanan Anayasa değişikliği teklifine dair düşüncelerimizi 9 Ocak 2017 Pazartesi günü TBMM önünde yapacağımız ortak bir basın açıklamasıyla kamuoyu ve milletvekilleriyle paylaşmak istedik.

Ama ne yazıkki Anayasada teminat altına alınan düşünce ve ifade özgürlüğü hakkımız polisin kaba, tehditkar ve saldırgan tutumuyla engellenmiştir.

Amacımız, getirilmek istenen Başkanlık Sistemi’ne ilişkin itirazlarımızı, teklifi görüşecek milletvekillerine duyurmaktı.

Ancak polis, coplarıyla ve köpekleriyle üzerimize yürüdü. Yakın mesafeden üzerimize biber gazı sıktı.

Meslektaşlarımızı tartakladı, Kadın ve yaşlı meslektaşlarımız ile engelli meslektaşlarımıza şiddet uygulamaktan çekinmedi.

Polisin kamu kurumu niteliğindeki Baromuzun başkan, yönetici ve üyelerine yönelik çirkin saldırısını kınıyoruz.

Türkiye’ye bir oldu bittiyle dayatılmak istenen başkanlık sistemi karşıtı bir basın açıklamasına bile tahammül edemeyen; halkın polisini kalkanıyla, copuyla, biber gazıyla ve köpekleriyle avukatların üzerine gönderen zihniyeti lanetliyoruz.

Başkanlık sistemiyle kurumsallaşacağına inandığımız diktatörlüğün nüvesini TBMM önünde bir kez daha gördük.

Ama parlamenter, demokratik ve laik hukuk devletini savunan Ankara Barosu’nu susturamayacaksınız.

Ankara Barosu, diktatörlük heveslilerinin dayattığı Başkanlık Sistemi’ne karşı itirazlarını her zeminde yılmadan haykırmaya devam edecektir.

ANKARA BAROSU BAŞKANLIĞI