SAVCILARI İMAM HATİP MÜDÜRÜNE HADDİNİ BİLDİRMEYE ÇAĞIRIYORUZ

Yıllardır içi boşaltılan, altı oyulan, yok edilmek istenen laiklik ilkesi, bu kez kendini bilmez bir imam hatip müdürünün ağza alınmayacak küfürler içeren hakaretlerine konu oldu.

Eğitim-Bir Sen Nevşehir Şube Başkan Yardımcısı ve Yunus Emre İmam Hatip Okulu Müdürü İskender Çınar, sosyal medya hesabından laikliğe ve laikliği savunan milyonlarca insana “İlk laik şeytandır. Dünyada ne kadar hırsız, p... varsa laiktir” diye dil uzattı.

Öncelikle bilinmelidir ki Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş bir ülkeye dönüştüren ilkelerin başında laiklik gelmektedir.

Laiklik, Türkiye Cumhuriyeti’nin yapı taşı, Türkiye sınırları içerisinde yaşayan herkesin din ve vicdan hürriyetinin teminatıdır.

Anayasa’nın değiştirilmesi teklif dahi edilemez 2. maddesinde, Cumhuriyet’in nitelikleri arasında laiklik de sayılmıştır. Anayasa’ya göre Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk milliyetçiliğine bağlı demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.

Haddini bilmeyen imam hatip müdürü, dini inancını özgürce yaşamasını borçlu olduğu laikliği ve laiklik ilkesini içselleştirmiş milyonca insanı hedef alan bu paylaşımıyla Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesinde düzenlenen Türk Milleti’ni, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama suçunu işlemiştir.

Söz konusu maddeyle Türk Milleti’ni ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni aşağılayanlara 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacağı hüküm altına almıştır.

Ankara Barosu olarak, laikliğe dil uzatan imam hatip müdürü hakkında kamuoyu önünde suç duyurusunda bulunuyoruz. İmam hatip müdürüne haddini bildirmek üzere savcıları göreve çağırıyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı’nı da çocuklarımızı emanet ettiğimiz eğitim teşkilatını bu zihniyetten acilen temizlemeye davet ediyoruz.

ANKARA BAROSU BAŞKANLIĞI