BASIN AÇIKLAMASI

YARGIYI BU REZALETE SON VERMEYE ÇAĞIRIYORUZ

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret etmeyi adeta meslek haline dönüştüren Kadir Mısıroğlu, Atatürk’e yönelik provokatif saldırıların arttığı bir dönemde yeniden sahneye çıktı.

Tarihçi olduğunu iddia eden Kadir Mısıroğlu’nun, bu kez Atatürk'ün heykellerini kastederek "Heykellerin köpek leşi gibi sürüklendiğini göreceksiniz" dediği bir görüntü kaydı sosyal medyada dolaşmaya başladı.

Büyük Önder Atatürk’e dil uzatmayı adet haline getiren bu zat, bir kez daha ve açıkça suç işlemiştir.

Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret ederek Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’u ihlal etmiştir. Dahası halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmiş; Türk Ceza Kanunu’nun 216’ncı maddesini çiğnemiştir.

Söz konusu zat, bu cesareti, daha önce işlediği benzer suçların hesabının kendisinden sorulmamasından almaktadır.

Ankara Barosu olarak, yargıyı bu rezalete son vermeye çağırıyoruz. Bu şahıs hakkında adli soruşturma başlatılmasını; kamu davası açılarak hak ettiği cezaya bir an önce çarptırılmasını talep ediyoruz.

Bunu sağlayabilmek için gerekli tüm girişimlerde bulunacağımızı ve bu zat cezalandırılıncaya kadar sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.

ANKARA BAROSU BAŞKANLIĞI